miercuri, 20 octombrie 2010

Scrisoare

Draga Eu,

Iarta-ma ca nu mai cred in tine, trebuie sa intelegi ca e perfect normal  sa se mai intample asta din cand in cand in lumea in care traiesti. Iarta-ma ca iti calc in picioare povestile imaginate zi de zi in ceas de plictiseala, dar ar trebui sa stii ca vine o vreme cand e mai sanatos sa imbratisezi realitatea si sa ti cont de parerea ei, chiar daca nu pentru o eternitate.
In mare parte e vina mea ca ai devenit atat de nesigura si indecisa, ca ti-e atat de greu sa iei decizii importante pt ceea ce se cheama "viitorul tau", dar adevarul e ca la toata nesiguranta asta au contribuit si ei.Pe de alta parte insa , cum sunt convinsa ca stii destul de bine, tu esti intotdeauna indecisa si zapacita.
Stii, desi acum tu crezi ca ai luat o decizie, sunt sigura ca nu e batuta in cuie. Totusi, sunt mandra ca ai reusit sa ajungi la tine.. sa te intelegi si nu doar atat, dar sa te accepti asa cum esti. Ce daca lor nu le convine? Treaba lor! Pe drumul asta lung pe care pornesti , pe aleea vietii, tu iti vei fi alaturi tie mereu, nu ei; tu va trebui sa-ti  dai o mana cand aluneci si cazi ; tu va trebui sa te suporti; si in fata ta va trebui sa te justifici si sa ceri iertare daca faci o alegere gresita, nu in fata lor. Mai bine sa-i superi pe ei si sa fi impacata cu tine..
Si ce daca altii vor crede ca ai renuntat pt ca nu ai fost in stare? Tu stii ce poti si ce nu, asa ca, nu e oare mai important sa te ocupi de propria-ti portie de fericire decat sa pierzi timpul demonstrand ceva? E pierdere de timp, pe bune! oricum nu le va pasa care e rezultatul.
Stiu ca mi-ai cerut sfatul in legatura cu El, dar , oricat de mult mi-as dori sa te ajut, ma pierd in fata acestor povesti. Stiu cat iti e de dor de-o soapta calda, de-un joc in palme... atat de simplu , atat de tot. Dar ma intreb daca in momentul acesta esti pregatita pt inca o complicatie.. pe de alta parte TU ESTI O COMPLICATIE , asa ca e inevitabil sa te feresti de ele.
Azi se poate spune ca mingea e in terenul tau, deci da-i drumul, picteaz-o dupa propriu-ti plac! N-o lasa alba, zau, e pacat! Nu ziceai tu mereu ca mai bine regreti ce ai facut decat ce nu ai facut? Si, stim amandoua ca bazandu-te pe asta ai facut muuullte si nevrute, dar niciodata, niciodata, niciodata nu ai plans din dor de a nu le fi facut! Gandeste-te la asta..
Pe de alta parte, simt ca irosesc cuvinte .. esti incapatanata, te cunosc! Incapatanata si nesigura.. sau mai bine incapatanata in nesiguranta ta.. once you were brave, what happened?
M-am golit de cuvinte in timp ce m-am umplut de ganduri, am mare nevoie de o ploaie frumos mirositoare sa ma aerisesc.. plec sa ma respir.

Cu mult drag,
aproape eu!

Niciun comentariu: