Erau iubirile lui idioate de 2 zile, de 3 sau 4 zile, de foarte putine ori ajungand la magnifica cifra de 5 zile, dar niciodata la 6. Erau ca un pui de zambet prins in zbor pe-o strada rece.Si doamne! cat se mai bucura de ele.
Si nu doar atat, dar se simtea in siguranta in iubirile alea; timpul prea scurt si contextul, destul de vag, nu lasau sa se strecoare frustrari si dureri goale, planuri sortite esecului sau compromisuri inutile; ii ofereau doar clipa si suflet.
Dar.. Mereu exista un "dar", nu-i asa?
Dar povestile aveau un defect adanc intiparit pe pagina pe care erau scrise.Era un defect cu aroma interesanta la inceput, dar care devenea amara daca insistai asupra ei.. era dorul. Dupa o iubire fulger ramai mereu cu 2 lucruri: o amintire si dor.
El isi dorea sa inlocuiasca dorul cu bucuria de-a fi trait clipa,cu bucuria ca s-a intamplat pur si simplu, dar in zadar; intotdeauna ramanea cu un "ce-ar fi /fi fost daca.." .
Uneori, cand era trist si se simtea singur, statea pur si simplu pe niste scari oarecare si-si amintea, cu zambet si cu respiratie grea.. si cateodata il bufnea plansul.. Daca in acele clipe te-ai aseza langa el si te-ai juca cu parul lui si i-ai zambi incurajator , ti-ar zambi trist, si daca l-ai intreba ce-l framanta ti-ar raspunde simplu : "Mi-e dor!".
Ah, el si iubirile lui idioate!
Lavinia Braniște | „Mi se pare că la noi există o așteptare ca autorul să
fie foarte implicat în promovarea cărții”
-
Al cincilea volum din seria Rostogol, Fanfara lui Rostogol, de Lavinia
Braniște, apărut la editura Arthur, în colecția Trofeul Arthur, cu
ilustrații de And...
Acum o zi
Un comentariu:
Draguţ articolul. M-a prins din prima pt ca emana sentimente. Mi-a plăcut fiindcă sentimentele personajului nu sunt artificiale, ci din acelea care fac parte natural din tine. Chiar dacă te înalţă sau te chinuiesc, nu le poţi împiedica să apara, sunt însuşi fiinţa ta. Ca ele să dispară ar însemna că tu nu mai esti tu (aici nu vreau să conving pe nimeni că nu e bine să te schimbi când îţi propui asta).
Mi-a plăcut un rând în mod deosebit: "Daca in acele clipe te-ai aseza langa el si te-ai juca cu parul lui si i-ai zambi incurajator , ti-ar zambi trist". Mi se pare superb să poţi ajunge la slufletul unui om atunci când e trist. A te juca cu părul cuiva şi ai zâmbi exprimă atât de frumos, chiar metaforic, apropierea intimă. Mi-ar place ca măcar o dată în viaţă cineva să se apropie astfel de mine când sunt trist.
Ultimul lucru care m-a atras e lipsa unui context în care să aşezi povestea. Sau poate nu ar trebui atras e cuvântul potrivit ci intrigat. Sunt curios - povestea poate fi ancorată în viaţa unui om real, sau e doar o idee.
Trimiteți un comentariu